Veelgestelde vragen

Kan ik bekkenbodemproblemen voorkómen?

Een zwangerschap en een bevalling kunnen voor een beschadiging van de bekkenbodemspieren zorgen. Een goede begeleiding om de spieren weer te trainen na die tijd is dan ook belangrijk. Het oefenen van de bekkenbodemspieren is ook zinvol bij lichte klachten.

Lees meer in de folder

 Gaat incontinentie vanzelf over?

Nee, als urineverlies niet samenhangt met een bevalling zijn er extra maatregelen nodig om van uw incontinentieproblemen af te komen. Bijvoorbeeld training van de bekkenbodemspieren, medicatie of een operatie. 

Moet ik altijd geopereerd worden om van mijn klachten af te komen?

Nee, vaak is bekkenbodemtraining met een fysiotherapeut of medicatie al voldoende om uw klachten te verhelpen. 

Zie ik steeds dezelfde dokter?

Binnen Bekkenzorg Máxima heeft u een hoofdbehandelaar. Uw klachten kunnen echter complex zijn. Een andere specialist kan dan mee denken om tot een optimaal behandelplan te komen. U staat dus centraal en onze specialisten werken nauw samen voor uw behandeling.

De afspraken met de verschillende specialisten sluiten zoveel mogelijk op elkaar aan. Hierdoor hoeft u maar één keer uw verhaal te vertellen en u kunt snel bij ons terecht.

Kan ik ook voor een second opinion komen?

Ja, veel patiënten gebruiken de expertise van Bekkenzorg Máxima voor een second opinion. Het is belangrijk dat u dit aangeeft. De continentieverpleegkundige of Physician Assistant neemt zo nodig contact met u op om ervoor de zorgen dat bij het consult alle informatie van eerdere behandelingen aanwezig is.

Moet ik eerst naar de huisarts voor dat ik bij Bekkenzorg Máxima terecht kan?

Ja, u heeft een verwijzing van uw huisarts nodig voordat u een afspraak bij ons kunt maken. 

Is de zorg verzekerd?

Ja, Bekkenzorg Máxima heeft met alle zorgverzekeraars tariefafspraken gemaakt voor de zorg die we bieden. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en verzekeringspakket wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Wij adviseren u dit vooraf na te gaan bij uw eigen zorgverzekeraar.

Hoe lang is de wachttijd voor een eerste afspraak?

De wachttijd voor een eerste afspraak is tot 2 weken. 

Contact

Telefoon

(040) 888 84 00
(werkdagen 08.30 - 17.00 uur)

Bezoekadres

Ds. Th. Fliednerstraat 1

5631BM Eindhoven

Bekijk route »