Plasklachten

De meest voorkomende bekkenbodemklachten zijn problemen met het plassen. Voorbeelden zijn urineverlies (incontinentie), pijn bij het plassen, vaak moeten plassen en regelmatig een blaasontsteking hebben. Problemen met het plassen zijn bijna altijd goed te behandelen.

De taboesfeer rond blaasklachten is groot. Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om hierover met hun huisarts te praten en accepteren het gewoon als een bijkomend nadeel van het ouder worden. Vaak is er ook onwetendheid over de mogelijke behandeling van blaasklachten. Dit maakt dat er nog steeds veel mensen zijn die geen hulp zoeken. Dit is heel jammer, want veruit de meeste blaasklachten zijn goed  te behandelen. Dat hoeft niet te betekenen dat ze volledig verdwijnen, maar wel dat u dagelijkse bezigheden veel beter aankan en de kwaliteit van leven flink verbeterd.

Verschillende plasklachten

Urineverlies (incontinentie)

Urineverlies (urine-incontinentie) zien wij in verschillende vormen. Stressincontinentie, aandrangincontinentie en ook gemengde incontinentie zijn de meest voorkomende klachten.

Lees meer over urineverlies

Overactieve blaas

Bij een onrustige ook wel overactieve blaas genoemd, moet men heel vaak plassen en lukt het niet goed om dit uit te stellen. Daardoor moet men vaak haasten om het toilet te halen en kan het gebeuren dat het toilet niet op tijd gehaald wordt en er urineverlies optreedt.

Lees meer over behandeling van een overactieve blaas

Pijn bij het plassen

Pijn bij het plassen komt veel voor. Vaak is een blaasontsteking de oorzaak, maar ook door andere afwijkingen in en om de blaas kan plassen pijnlijk zijn.

Lees meer over pijn het plassen

Herkent u zich in één van deze plasklachten? Dan kunt u het beste naar de huisarts gaan. Vaak kan uw huisarts deze goed behandelen. Bij onvoldoende verbetering van uw klachten kan uw huisarts u verwijzen naar Bekkenzorg Máxima. Het behandelteam van Bekkenzorg Máxima doet uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de plasklachten.

Wilt u een afspraak maken, heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Tel. (040) 888 84 00

|

E-mail bekkenzorg@mmc.nl

|

Patiëntenvereniging

Contact

Telefoon

(040) 888 84 00
(werkdagen 08.30 - 17.00 uur)

Bezoekadres

Ds. Th. Fliednerstraat 1

5631BM Eindhoven

Bekijk route »